De Behandeling

De 1e behandeling (inclusief diagnosegesprek) duurt ong. 75-90 min. De vervolgbehandelingen duren ong. 60 min.  De 1e behandeling start met een intakegesprek, waarin vragen over eetpatroon, slaappatroon, werk en gezondheid aan bod zullen komen. Daarna wordt volgt een pols-en tong-diagnose. Er wordt een behandelplan opgesteld, zodat u weet hoeveel behandelingen u ongeveer nodig heeft.

Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken, is afhankelijk van de klacht.  Chronische klachten vergen vaak meer behandelingen in vergelijking met acute klachten. Meestal is het goed om min. 3 behandelingen te ondergaan, omdat het lichaam dan beter de gelegenheid krijgt zich aan te passen en mogelijk te veranderen. Indien nodig worden aanvullende technieken zoals Cupping en Moxa ingezet.

Doel van de behandeling is het stimuleren van de energiestroom door het opheffen van blokkades in het lichaam. Blokkades kunnen zich tonen door pijnlijke plekken, gespannen spieren, stijfheid en emotionele klachten. Ook kan een shiatsubehandeling worden ingezet ter handhaving en ondersteuning van een goede gezondheid.

De shiatsu massage gaat door en over de kleding heen. Het is aan te bevelen om makkelijk zittende (katoenen) kleding aan te trekken (of mee te nemen), waarin je je prettig kunt bewegen. Verder is het aan te raden om voor de behandeling niet te veel te eten en jezelf na de behandeling wat rust te gunnen.

actie-1
20160922_214123-1